3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelijauhetta (tai manteleita – rouhi sauvasekoittimella)
3 banaania
1,5 dl pakastemustikoita (tai n. 100g sokeritonta tummaa
suklaata)
5 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl kotimaista hunajaa (vegaaniin vaahterasiirappia tai agavesiirappia)
1 tl vaniljauutetta
0,5 tl suolaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelijauho/rouhe, kaurahiutaleet,
kookoshiutaleet ja suola kulhossa. Soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla tai
sauvasekoittimella. Sekoita banaanisose kuivien ainesten sekaan. Sulata
kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa ja sekoita taikinaan. Lisää myös hunaja ja
vaniljauute. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi sekaan jäiset mustikat,
sekoita vain parilla kauhaisulla, jotta mustikat eivät värjää taikinaa. Tai
erityisherkuttelupäivänä laita mustikoiden tilanne suklaarouhetta.
Annostele taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia
palloja uuninpellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja esimerkiksi
lusikalla. Voit lisätä keksien pinnalle halutessasi muutaman mustikan ja
kookoslastun. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai kunnes keksit
ovat saaneet kultaisenpaahteisen sävyn.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti