perjantai 18. marraskuuta 2016

Kookospallerot (vegaani, gluteeniton, sokeriton, pähkinätön, soijaton)


Halusin viedä päiväkotiin synttäriherkkuja, joita kutakuinkin kaikki voisivat syödä, jotka eivät sisältäisi lisättyä sokeria ja jotka voisin tehdä hyvissä ajoin etukäteen, kun ennen synttäreitä oli yhtä jos toistakin tekemistä. Sankari tykkäsi ja ilmeisesti monet muutkin. Kaikille ei kookos kuitenkaan maistunut, joten ehkä osan voisi kuorruttaa kaurahiutaleilla. Vahingosta viisastuneena kirjaan ohjeen gluteenittomana, mutta kun oikeassa elämässä tein lisäksi muutaman kaurattoman version, totesin etteivät kaurahiutaleet ole ollenkaan pakollisia. Tulee vain vähän pehmeämpiä palleroita. 

Kookospallerot (10-12 kpl)

1 pkt taatelia
1-2 rkl kookosöljyä
n. 1/2 dl puhdaskaurahiutaleita
n. 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
Aavistus piparminttuöljyä
Kuorrutteeksi kookoshiutaleita

Pehmitä taateli keittämällä vähässä vedessä. Jos käytät pehmeitä taateleita, keittämistä ei tarvita ja saat aitoja raakapalleroita. Lisää muut aineet ja soseuta sauvasekoittimella melko tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan vaniljaa tai piparminttua. Anna jäähtyä/tekeytyä hetki ja pyörittele palleroiksi. Pyörittele pallerot kookoshiutaleissa tai puhdaskaurahiutaleissa.
Säilyvät viileässä jopa useita viikkoja (jos piilottaa hyvin :) Tein synttäreitä varten viisinkertaisen annoksen ja aika hyvin tekivät kauppansa. Muutaman sain vielä töihin välipalaksi, mihin nämä sopivat hyvin, koska säilyvät myös lämpimässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti